O DESCOPERIRE REVOLUTIONARA a medicilor romani de la Fundeni a ajuns in prestigioasa revista „Nature”

Medical Genetics

O echipă de medici de la Institutul Fundeni, în colaborare cu cercetători de la Universitatea din Singapore au făcut o descoperire care va revoluţiona metodele de diagnostic şi tratamentul cancerului la ficat. Reuşita lor se regăseşte în numărul de noiembrie al prestigioasei reviste „Nature Genetics”.

Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, a anunţat astăzi că medicii de la Fundeni au descoperit patru mutaţii ale unor gene responsabile de apariţia cancerului la ficat. Succesul lor este notat în articolul „Exome sequencing identifies frequent inactivating mutations in BAP1, ARID1A and PBRM1 in intrahepatic cholangiocarcinomas”.

Dacă de exemplu în cancerul de sân se ştia că o mutaţie BRCA1/2 poate spori considerabil (60-80%) riscurile de a dezvolta cancer de sân, iar în cancerul de colon riscul este pus pe seama prezenţei si numărului polipilor, în cazul cancerului hepatic nu erau cunoscute până acum astfel de mutaţii genice şi nici tratamentul nu era unul personalizat.

Odată…

View original post 493 more words

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s